Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Меси аут за дълго: Интер Маями с изявление за тежката контузия

17 юли 2024, 14:36 часа • 3303 прочитания

Интер Маями направи изявление по повод "ужасяващата контузия" на Лионел Меси по време на финала на Копа Америка. В 66-ата минута на неделния сблъсък, насълзен Меси беше заменен от Николас Гонзалес, след като се приземи лошо на десния си глезен.

Без Меси за неопределено време

Осемкратният носител на Златната топка, който вдигна втория си пореден трофей от Копа Америка благодарение на победното попадение на Лаутаро Мартинес в продълженията, избухна в сълзи, докато камерите го показваха на пейката със силно подут глезен.

ОЩЕ: Грозна гледка: Колумбийци съсипаха глезена на Лео Меси (ВИДЕО)

Лионел Меси

Интер Маями изправен пред изпитание

По-рано тази седмица треньорът на Интер Маями Херардо Мартино заяви, че се очаква Меси да пропусне поне два мача. Но изглежда, че аржентинецът може да отсъства за дълъг период от време, след като резултатите от тестовете потвърдиха, че е получил травма на сухожилията. Не се споменава колко ще продължи възстановяването му.

От Интер Маями потвърдиха новината в изявление, в което се казва: "След медицински преглед беше установено, че Лео Меси е получил травма на връзките на десния глезен. Състоянието на капитана ще се определя от периодичните прегледи и напредъка на възстановяването му."

Това ще бъде огромен удар за отбора на Мартино, който в момента се намира на второ място в класирането преди мачовете срещу ФК Торонто и Чикаго Файър тази седмица.

ОЩЕ: Меси призна: Това е последната Копа Америка за мен, изиграх и последното си Световно

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес