Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манчестър Сити намери заместник на контузения Родри

30 септември 2024, 11:39 часа • 401 прочитания

Преди дни Манчестър Сити загуби един от най-важните си играчи до края на сезона. От клуба потвърдиха , че Родри ще пропусне остатъка от кампанията заради скъсани връзки на дясното коляно. Оттогава "гражданите" се оглеждат за негов заместник, а изглежда Пеп Гуардиола вече има своя фаворит в лицето на Самуеле Ричи от Торино.

Самуеле Ричи на първо място в списъка на Ман Сити 

23-годишният Ричи заема централно място в изненадващото изкачване на Торино до върха в Серия А и се представи отлично в ролята на опорен полузащитник за Италия при победата с 3:1 срещу Франция на старта на Лигата на нациите този месец. Въпреки че може да играе на различни позиции в средата на терена, той се очертава като един от най-добрите млади плеймейкъри, играещи дълбоко в средата на терена, и е на първо място в списъка на Сити, ако решат, че трябва да направят трансфер през януари, за да покрият отсъствието на Родри в най-натоварената част от сезона.

Самуеле Ричи

Ричи също ще бъде разглеждан като разумно дългосрочно попълнение и, като се има предвид, че възнаграждението му може да достигне до 30 милиона паунда, той няма да бъде просто временно попълнение. Сити трябва да реши дали да ускори летните си планове заради контузията на Родри. 

В петък Пеп Гуардиола потвърди, че сезонът за Родри е приключил в резултат на контузията, получена при равенството 2:2 с Арсенал миналата неделя. 

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес