Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манчестър Сити може да се измъкне без наказание от "Делото на века"

27 септември 2024, 16:25 часа • 265 прочитания

Неочаквано добри новини за Манчестър Сити! Изглежда слуховете, че клубът ще бъде остранен от всички турнири, в които участва, ще останат в историята, а и нещо повече. Според медиите на Острова "гражданите" не само няма да бъдат изключени от Висшата лига и Шампионска лига, а дори няма да бъдат глобени за нарушаване на финансовите правила, въпреки 115-те повдигнати обвинения срещу тях за нарушаване на правилата за финансовия феърплей.

"Гражданите" пред победа в "Делото на века" 

Според информацията, една трета от спонсорите на Сити идват от Обединените арабски емирства, откъдето са и собствениците на клуба. Клубовете обаче изненадващо отхвърлиха предложението на Висшата лига договорите да бъдат отнесени до независима комисия, която да реши дали договорите за спонсорство са в полза на Манчестър Сити.

Преди срещата в Лондон решението за отхвърляне на предложението за прозрачност на спонсорството допълнително изведе Сити напред в така наричаното "Дело на века". От клуба също обявиха, че ще съдят Висшата лига съгласно закона за конкуренцията, твърдейки, че публикуването на списък с компании, свързани с клуба, е дискриминационно и противоречи на принципите на свободния пазар.

Въпреки че окончателното решение ще бъде взето в началото на следващата година, има спекулации, че Манчестър Сити ще успее да избегне всякакво наказание.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес