Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Магията на Хвича донесе победа на Наполи в Серия А, Рома сe издъни на "Олимпико" (ВИДЕО)

25 август 2024, 23:42 часа • 1180 прочитания

Италианският гранд Наполи успя да победи Болоня с 3:0 като домакин в среща от втория кръг на новия сезон в Серия А. Звездата на тима Хвича Кварацхелия отново показа магическа игра, за да извоюва победата за неаполитанци с гол и асистенция.

Наполи победи Болоня

В продължението на първата част Кварацхелия направи феноменална асистенция за Джовани ди Лоренцо, прехвърляйки цялата отбрана на Болоня само с едно докосване. За Ди Лоренцо остана да овладее и да разстреля вратаря на гостите.

Хвича Кварацхелия се отчете с гол и магическа асистенция

В 75-ата минута Наполи стигна и до втори гол: Рахмани намери Кварацхелия, а той се разписа. В продължението Джовани Симеоне вкара за 3:0. Така Наполи взе първа победа през сезона след тежката загуба от Верона с 0:3 в първия кръг. За отбора предстои домакинство на Парма.

Рома падна от Емполи

По същото време се игра и още един мач от Серия А: Рома се издъни на "Олимпико", като падна от Емполи с 1:2. Лоренцо Коломбо даде асистенция за Емануел Гиаси, който откри в края на първата част. В 61' пък самият Коломбо удвои аванса с гол от дузпа.

Узбекистанският нападател Елдор Шомуродов върна един гол за "вълците" в 80-ата минута, но оставащото време не стигна на домкините да измъкнат поне точка. Така Рома записа втори пореден мач без победа, след като в първия кръг завърши наравно с Каляри.

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес