Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Леверкузен с поредна крачка към титлата след страхотен обрат срещу Хофенхайм (ВИДЕО)

30 март 2024, 19:55 часа • 2428 прочитания

Байер Леверкузен направи поредна крачка към историческата първа титла в Бундеслигата, след като победи Хофенхайм с 2:1 у дома. „Аспирините“ губеха в резултата до 88-ата минута, но направиха знаменит обрат в рамките на само 180 секунди благодарение на попадения на Роберт Андрих и Патрик Шик. По този начин тимът на Шаби Алонсо продължава да няма загуба от началото на сезона в елита на Германия.

Хофенхайм поведе още преди почивката

Хофенхайм поведе в резултата в 34-ата минута на двубоя след попадение на Максимилиан Байер, който се възползва от отлично подаване на Вут Вегхорст и с прецизен удар матира Лукаш Храдецки. Леверкузен отговори с изстрели на Джака и Андрих, които обаче не успяха да поразят вратата на гостите.

Байер направи обрат за 3 минути

𝗙𝘂𝗹𝗹 𝗧𝗶𝗺𝗲 ⏸️ WE NEVER STOP. 😮‍💨⚫️🔴 90+6' | 2-1 | #B04TSG #Bayer04

Posted by Bayer 04 Leverkusen on Saturday, March 30, 2024

В 88-ата минута Байер стигна до изравнителен гол. Йонатан Та свали отлично една топка към Роберт Андрих, който не се поколеба и я прати в мрежата на съперника. Само три минути по-късно домакините от Леверкузен направиха пълен обрат. Патрик Шик се възползва от подаване на Тела и донесе трите точки на своя отбор.

Класирането в Бундеслигата

След победата Леверкузен събра 73 точки продължава да заема първото място в Бундеслигата, като вече води с 13 пред втория Байерн. По-късно тази вечер баварците посрещат Борусия Дортмунд в дербито на Германия. Хофенхайм пък заема девета позиция с 33 пункта. До края на първенството остават 7 кръга.

Бундеслига, 27 кръг

Байер Леверкузен – Хофенхайм 2:1

Борусия М – Фрайбург 0:3

Айнтрахт Фр – Унион Берлин 0:0

РБ Лайпциг – Майнц 0:0

Вердер Бремен – Волфсбург 0:2

Вчера наставникът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо попари редица европейски грандове, като разкри, че остава начело на германския тим.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес