Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Късно шоу доближи неубедителен Реал Мадрид до лидера Барселона (ВИДЕО)

19 февруари 2023, 00:01 часа • 2124 прочитания

Действащият шампион на Испания Реал Мадрид постигна трудна победа над Осасуна с 0:2 като гост в мач от 22-ия кръг на Ла Лига. "Кралете" дълго време не успяваха да пробият отбраната на домакините, но все пак съумяха да стигнат до така ценните три точки. 

Първото полувеме не предложи голове, като се запомни най-вече с по-грубата игра и показаните четири жълти картона. През втората част Реал стартира на високи обороти и създаде няколко положения за гол, като попадение на Винисиус бе отменено заради засада.

Осасуна - Реал Мадрид

В 62-ата минута Мойсес Гомес пък уцели греда за Осасуна. В 79-ата минута Федерико Валверде успя да измъкне "белия балет", откривайки резултата. В 89' гол на Винисиус бе отменен от ВАР заради засада, но три минути по-късно Марко Асенсио оформи крайното 0:2.

С победата Реал Мадрид увеличи актива си на второто място на 51 - на пет точки зад лидера Барселона, който в неделя приема Кадис. Осасуна остава на 10-о място с 30 точки в актива си. Във вторник "кралете" гостуват на Ливърпул в Шампионска лига.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес