Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Колумбия открадна точка от Бразилия и спечели група „D“ на Копа Америка (ВИДЕО)

03 юли 2024, 09:48 часа
Реклама

Националният отбор на Колумбия спечели група „D“ на Копа Америка, след като успя да стигне до равенство 1:1 срещу състава на Бразилия. Благодарение на първото си място в групата „лос кафетерос“ си осигуриха по-лесен съперник на 1/4-финалите на надпреварата, която тази година се провежда в САЩ.

Двата тима си спретнаха здрав мач

Колумбия имаше страхотна възможност да поведе още в осмата минута, но ударът на Хамес Родригес от фаул срещна левия страничен стълб на бразилската врата. Малко по-късно пък „селесао“ излезе напред в резултата, след като Рафиня се разписа от пряк свободен удар.

Във втората минута на даденото от съдията продължение на първата част Колумбия изравни. Джон Кордоба асистира към Даниел Муньос, който с прецизен удар матира Алисон.

Без голове след почивката

След почивката двата тима продължиха да търсят попадения. Бразилия бе близо до гол в 59-ата минута, но ударът му от фаул мина на сантиметри покрай вратата. Колумбийците отговориха с много опасен изстрел на Рафаел Боре, който също не намери очертанията на вратата.

В даденото от съдията продължение на редовното време на срещата Бразилия стигна до много сериозна опасност, когато Андреас Перейра се оказа на добра позиция на границата на наказателното поле и стреля, но Варгас демонстрира класата си и спаси.

На 1/4-финалите на Копа Америка Колумбия ще срещне състава на Панама, докато Бразилия ще премери сили с отбора на Уругвай.

ВИЖТЕ: Пълна ТВ програма за Копа Америка.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес