Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Клуб от Саудитска Арабия дава рекордна сума за ненужен в Байерн Мюнхен

29 август 2024, 15:06 часа • 960 прочитания

По-рано тази седмица френското издание "L'Equipe" съобщи, че Кингсли Коман е една от няколкото звезди на Байерн Мюнхен, които са били помолени да напуснат клуба преди затварянето на летния прозорец. Интерес към него проявиха няколко водещи европейски клуба, сред които гигантите от Висшата лига Манчестър Сити и Арсенал, но за крилото се заговори и за преминаване в Саудитската професионална лига.

Коман пред трансфер в Саудитска Арабия

По нова информация действащият шампион на Саудитска Арабия Ал-Хилал е отправил конкретна оферта към баварския клуб, която той е приел. Френският национал е дал зелена светлина за преместването, но агентът на Коман отхвърли твърденията, че звездата на Байерн е на път към Саудитска Арабия, в ексклузивно изявление за Фабрицио Романо. "Това НЕ е вярно. На този етап Кингсли не е приел никаква оферта", заяви той. 

Байерн прибира 65 милиона за французина

Въпреки това изказване стана ясно, че френският национал все пак е казал "да" на Ал Ахли. Коман ще подпише 3-годишен договор с тима от Саудитска Арабия, който ще дава 40 милиона евро на година за услугите му. Двете страни ще трябва да изчакат още няколко дни, за да стане сделката официална. И ако това се случи, това ще бъде най-големият изходящ трансфер в историята на баварците, защото германският клуб ще получи 65 милиона евро като компенсация от Ал Ахли.

Кингсли Коман

Коман, който премина в Байерн през 2015 г., има 296 участия за клуба, като е отбелязал 64 гола. Той е спечелил множество трофеи в Германия, включително осем титли от Бундеслигата и Шампионската лига. Интересно е, че миналия сезон беше първия в кариерата на французина, в който той не спечели трофей.

След като вече добавиха Майкъл Олисе към редиците си този сезон, Байерн едва ли ще търси друго крило, ако Коман в крайна сметка напусне преди затварянето на трансферния прозорец в петък. Следващият мач на отбора на Венсан Компани е в неделя в Бундеслигата, когато той посреща Фрайбург. В първия кръг, макар и трудно, баварците се справиха с Волфсбург.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес