Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Класа! Испания игра почти цял мач с 10 души и пак разби Швейцария (ВИДЕО)

08 септември 2024, 23:56 часа • 3910 прочитания

Действащият европейски шампион Испания разби Швейцария с 4:1 като гост във втори мач от груповата фаза на Лигата на нациите. Триумфът на "Ла Фурия Роха" бе още по-впечатляващ и заради факта, че тимът игра почти цял мач с човек по-малко на терена.

Испания победи Швейцария в Лигата на нациите

След като не успя да бие Сърбия в Белград, Испания се реваншира на феновете си с победа в още едно гостуване. "Червените" откриха резултата още в четвъртата минута след гол на Хоселу, а асистенция направи Ламин Ямал, който вече има 3 гола и 9 асистенции в 16 мача за Испания.

"Ла Фурия" игра над 70 минути с човек по-малко

В седмата минута гол на Швейцария бе отменен от ВАР заради игра с ръка. В 13-ата пък Фабиан Руис удвои аванса на гостите, след като получи асистенция от Нико Уилямс. В 20-ата минута обаче Испания остана с човек по-малко: Льо Норман получи директен червен картон, с което бе изгонен.

В края на полувремето Зеки Амдуни върна един гол за Швейцария, давайки надежди за обрат през втората част. Нищо подобно обаче не се случи, след като Луис де ла Фуенте включи Феран Торес в игра на мястото на Ямал и направи така, че Швейцария да не може да стори каквото и да е.

В края на втората част Испания си подпечата успеха с нови два гола: Фабиан Руис вкара втория си гол в мача в 77-ата минута след асистенция на Феран, а малко по-късно самият Феран успя да вкара за 4:1, а асистенцията дойде от Хоселу.

Така Испания събра актив от 4 точки - на два пункта от лидера Дания, който съкруши Сърбия със задна ножица (ВИДЕО) за втора поредна победа в групата.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес