Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Интер се завърна на второто място след рутинна победа срещу Лече (ВИДЕО)

05 март 2023, 22:37 часа • 915 прочитания

Интер се завърна на второ място във временното класиране в Серия А, след като победи Лече с 2:0 в мач от 25-ия кръг на италианското първенство. Попаденията за домакините реализираха Хенрих Мхитарян и Лаутаро Мартинес. Победата бе девета поредна за „нерадзурите“ срещу този съперник на „Джузепе Меаца“.

Интер започна по много стабилен начин срещата, като набързо създаде няколко положения пред вратата на Лече. С пропуски за тима на Симоне Индзаги обаче се отчетоха Хакан Чалханоглу и Един Джеко. Гостите пък отговориха с изстрел на Сисей, който не застраши Андре Онана. В 29-ата минута Интер поведе. Барела подаде страхотно към Мхитарян в наказателното поле на Лече и арменецът с хубав удар не остави никакви шансове на стража на гостите.

Малко след началото на второто полувреме „нерадзурите“ отбелязаха за втори път. Дензъл Дъмфрис намери много добре Лаутаро Мартинес и аржентинецът с мощен удар направи резултата 2:0. До края на срещата Интер имаше още няколко положения за гол. Домакините обаче така и не съумяха да увеличат преднината си.

След успеха си Интер събра 50 точки и се върна на второто място във временното класиране в Серия А. Лидер е Наполи със 65. Лацио заема трета позиция с 48. Лече пък са 15-ти в подреждането с едва 27 точки в актива си.

Онзи ден пък шефовете на Интер поставиха ултиматум на треньора Симоне Индзаги.

Ето и всички мачове от деня:

Специя – Верона 0:0

Сампдория – Салернитана 0:0

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес