Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Има сделка": Меси ще играе при Роналдо в Саудитска Арабия за космическа заплата

09 май 2023, 13:45 часа
Реклама

Седемкратният носител на "Златната топка" Лионел Меси се е съгласил да продължи кариерата си в Саудитска Арабия, разкрива френската информационна агенция AFP, позовавайки се на източник, участвал пряко в преговорите между двете страни.

Меси отива в Саудитска Арабия

"Сделката за Меси е завършена. Той ще играе в Саудитска Арабия през следващия сезон", казва източникът, пожелал анонимност. Освен това източникът, цитиран от AFP, не назовава клуба, в който ще заиграе Меси, но се предполага, че това ще бъде Ал Хилал.

Меси ще прибере 600 млн. евро за 2 години 

"Договорът е изключителен. Огромен е. Просто финализираме някои малки детайли", добави източникът, който не е упълномощен да говори с медиите. Неофициално Меси ще прибира рекордна заплата, като се очаква да прибере 600 милиона евро за договор от две години - по 300 млн. на година.

Лионел Меси

Меси предпочете Саудитска Арабия пред Барселона и Интер Маями

Меси ще се присъедини към новия си клуб като свободен агент, тъй като настоящият му договор с Пари Сен Жермен изтича на 30 юни. Аржентинецът обмисляше оферти и от страна на бившия си клуб Барселона и американския Интер Маями, но в крайна сметка е предпочел Саудитска Арабия.

Преди седмица Фабрицио Романо потвърди, че Лионел Меси със сигурност ще напусне ПСЖ. Единствената въпросителна бе в каква посока ще поеме аржентинецът. С новата си заплата Меси ще изпревари Роналдо, който е спортист номер 1 по заплащане в света в класацията на Forbes.

НОВО: Бащата на Меси опроверга слуховете за трансфер в Саудитска Арабия

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес