Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Холанд постави условие на Манчестър Сити, което не се понрави на ръководството

12 септември 2024, 11:44 часа • 9202 прочитания

Голмайсторът на Манчестър Сити Ерлинг Холанд и ръководството на клуба са започнали преговори за удължаване на договора на нападателя. Откакто дойде на "Етихад" през 2022 година, норвежецът направи истински фурор, отблелязвайки 97 гола в 102 мача, като добави и 14 асистенции на името си. Настоящият му контракт е за още три години, но въпреки това "гражданите" са готови да му предложат нов договор с по-добри условия за по-дълъг период от време, пише "Football Insider". Самият футболист е съгласен да се обвърже за още по-дълго с настоящия си клуб, но има едно условие, което притеснява шефовете на Сити.

Условието на Холанд, за да подпише с клуба

Чрез агента си Рафаела Пимента, норвежецът е пожелал в новия му договор да има откупна клауза, което не се понравило на ръководството на Ман Сити. "Гражданите" не искат да има такава точка, за да се отсрани възможността друг клуб да привлече нападателя без преговори. Едно е сигурно - ако Сити все пак се съгласи да добави подобна клауза в контракта, то цената ще бъде толкова висока, че едва ли някой би решил да плати сумата. Да не говорим, че малко клубове биха могли да си го позволят. По този начин "сините" ще се подсигурят, че головата им машина няма да ги напусне току-така.

Ерлинг Холанд

Фабрицио Романо по случая с Холанд

Въпреки това, наличието на откупна клауза винаги поставя известни въпроси около бъдещето на даден футболист в отбора. Особено както в последните години цените на трансферите вървят рязко нагоре и клубовете са готови да плащат огромни суми, за да имат играчите, които желаят. Авторитетният трансферен агент Фабрицио Романо успокои до някаква степен феновете на "гражданите", като заяви, че не мисли, че евентуалната клауза в договора на Холанд би се отнасяла за определен клуб.

"Чували сме подобни слухове, но истината е, че Холанд винаги преди е имал клауза в договора си, още от времето му в Борусия Дортмунд. В Ман Сити също може да сложат такава клауза, но тя няма да важи само за Реал Мадрид, а за всеки клуб, който може да си я позволи. В последните месеци текат преговори между Холанд и Сити за нов договор. Това е приоритет за клуба. Играчът също е щастлив там и иска да остане. Тези преговори вървят вече с месеци, може би дори половин година. Има активност и от двете страни и има реален шанс да стигнат до съгласие в даден момент", се пише още в изявлението на Романо.

Предстои да се разбере дали ще се стигне до сългасие между двете страни. Дотогава няма съмнение, че в следващите години Холанд ще даде всичко от себе си, да запише името си като един от най-великите в историята на Манчестър Сити. Той показва това и от началото на новия сезон във Висшата лига, след като разнищи и Уест Хям с хеттрик.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес