Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гол в края прати Аржентина на 1/4-финал на Копа Америка (ВИДЕО)

26 юни 2024, 09:35 часа

Аржентина се класира за осминафиналите на турнира Копа Америка, който тази година се провежда в Щатите, след като победи Чили във втория си мач от началото на надпреварата. Двубоят се игра на стадион „МетЛайф Стейдиъм“ в Ню Джърси и завърши с минимален успех с 1:0 за „гаучосите“.

Реклама

Аржентина доминираше, но имаше проблем с вкарването

Аржентина изцяло доминираше в срещата като през първото полувреме на няколко пъти застраши вратата на Чили, но така и не успя да отбележи гол. След почивката „албиселесте“ продължиха да натискат. С пропуски обаче се отличиха Науел Молина и Николас Гонсалес.

В 72-ата минута Чили създаде най-чистото си положение в мача, когато Ечеверия стреля опасно към долния ляв ъгъл на вратата, но Емилиано Мартинес показа страхотен рефлекс и спаси. Малко по-късно стражът на аржентинците трябваше отново да се намесва, за да предотврати гол.

Аржентина най-накрая стигна до така важния гол. В 88-ата минута Лисандро Мартинес стреля с глава, но Клаудио Браво изби. Топката попадна на крака на Лаутаро Мартинес, който нямаше проблеми да я добави в мрежата и да оформи крайното 1:0 за „гаучосите“.

Класирането в група „А“ на Копа Америка

След победата си Аржентина оглави еднолично класирането в група „А“ на Копа Америка. „Гаучосите“ имат шест точки в актива си и си осигуриха класиране на 1/8-финалите на турнира. На втора позиция е отборът на Канада с 3 пункта. Третото място е за Чили, които имат една точка, колкото е активът и на последния в подреждането – Перу.

В първия си мач Аржентина се наложи с 2:0 над Перу, а Меси счупи пореден рекорд.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес