Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Европейският шампион се мъчи: Испания тръгна с трудна победа в Париж (ВИДЕО)

24 юли 2024, 20:20 часа • 1121 прочитания

Европейският шампион Испания тръгна с трудна победа на футболния турнир на Олимпийските игри в Париж. Надпреварата стартира днес, а в първия си мач „Ла Фурия“ срещна тима на Узбекистан. Двубоят бе доста интересен като завърши с успех с 2:1 за иберийците.

Испания трябваше бая да се потруди за победата

Испания поведе на Узбекистан в 29-ата минута с попадение на защитника Марк Пубил. В края на първото полувреме узбеките получиха право да изпълнят дузпа след нарушение на Пау Кубарси в наказателното поле на „Ла Фурия“. Зад топката застана Елдор Шомуродов, който изравни за 1:1.

Ла Фурия изпорти дузпа след почивката

Малко след старта на втората част Испания също получи право да изпълни дузпа за нарушение срещу Аймар Орос. Зад топката застана Серхио Гомес, който стреля в центъра на вратата и стражът на Узбекистан спаси. Все пак иберийците стигнаха втори гол в 62-ата минута. Серхио Гомес се възползва от отлично подаване на Миранда и с мощен удар оформи крайното 2:1.

Испания и Узбекистан са в група „С“ на Олимпийския турнир по футбол. Другите два тима в групата са Египет и Домениканска република.

ОЩЕ: Спортен шпионаж: Канадски дрон следи тренировка на Нова Зеландия преди откриващия мач на Париж 2024 (ВИДЕО).

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес