Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Двигателят" на Ливърпул, който унищожи Ман Юнайтед на "Олд Трафорд" (ВИДЕО)

05 септември 2024, 20:31 часа • 1838 прочитания

Ливърпул изигра много силен мач срещу Манчестър Юнайтед и напълно заслужено го победи с 3:0 на "Олд Трафорд". Успехът на мърсисайдци до голяма степен се дължи на добрата игра на полузащитниците на отбора в средата на терена, и по-конкретно на един играч - Доминик Собослай.

Доминик Собослай - Х факторът на Ливърпул

Собослай, Райън Гравенберх и Алексис МакАлистър играха отлично, но унгарецът за пореден път се отличи като ключов футболист за Ливърпул. Той покри 11,7 километра по терена, с което бе номер 1 по този показател. Той направи и най-много спринтове от всички - общо 24 (изравнен показател).

Доминик Собослай

Собослай бе над всички срещу Манчестър Юнайтед

Унгарският халф успя да отнеме притежанието на топката цели 10 пъти, като отново бе първи по този показател. Никой не създаде и повече голови шансове от Собослай - общо 3. Собослай бе навсякъде по терена и накара Манчестър Юнайтед да изпита сериозни главоболия в играта си.

Друг бляскав момент от представянето на Собослай бе перфектното му дълго подаване за Мохамед Салах, при което египтянинът се разписа. Пасът бе засечнен от грешката на вратаря на Манчестър Юнайтед, но е факт, че Доминик направи изключително подаване за Салах.

Единственият момент, в който Собослай показа колебание, бе при една голова ситуация в наказателното поле на Юнайтед. Тогава той се оказа на стрелкова позиция, но предпочете да не стреля, въпреки че можеше да вкара.

ОЩЕ: Истинският тест за Слот идва: Ливърпул го чака 40-дневен маратон от тежки мачове

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес