Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дни след шокиращата новина за Клоп: Ливърпул е на 1/8-финал за ФА Къп след здрав бой над Норич (ВИДЕО)

28 януари 2024, 19:05 часа • 2796 прочитания

Ливърпул се класира за 1/8-финалите на турнира ФА Къп, след като победи Норич с категоричното 5:2. Мърсисайдци не оставиха никакви шансове на гостите на своя стадион „Анфийлд“ и с попадения на Къртис Джоунс, Дарвин Нунес, Диого Жота, Върджил ван Дайк и Райън Гравенберх. За Норич точни бяха Бен Гибсън и Борха Сайнц. Успехът на „червените“ дойде само два дни след шокиращата новина, че мениджърът на тима Юрген Клоп ще напусне клуба след края на сезона.

Норич опитваше да държи преди почивката

Домакините от Ливърпул започнаха по отличен начин срещата, като още в 16-ата минута Къртис Джоунс се възползва от отлично подаване на МакКонъл и матира стража на гостите. Норич обаче успя да изравни малко по-късно, когато Бен Гибсън се разписа след асистенция на Сара. Мърсисайдци продължиха да натискат съперника си и в 28-ата минута Брадли намери отлично Дарвин Нунес, който върна преднината на домакините.

През втората част Ливърпул вкара три гола

We’re through to the fifth round of the Emirates FA Cup! 🙌

Posted by Liverpool FC on Sunday, January 28, 2024

Малко след старта на второто полувреме Ливърпул поведе с 3:1. Този път точен бе Диого Жота. В 63-ата минута мърсисайдци решиха всичко в срещата с четвърти гол. Той бе дело на Върджил ван Дайк, който бе намерен по отличен начин от Доминик Собослай. Норич успя да върне едно попадение чрез Сайнц в 69-ата минута. Дълбоко в добавеното време на двубоя Ливърпул реализира и пето попадение чрез Райън Гравенберх и по този начин си гарантира участие на 1/8-финалите на ФА Къп.

По-рано днес мач от ФА Къп бе прекъснат заради сбиване по трибуните.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес