Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джим Ратклиф събаря "Олд Трафорд", за да построи "Уембли на севера"

19 септември 2024, 12:44 часа • 366 прочитания

Собственикът на Манчестър Юнайтед Джим Ратклиф възнамерява да разруши "Олд Трафорд" и да построи на негово място по-голям стадион, който мнозина вече наричат "Уембли на севера", твърди британското издание "Дейли Мейл".

Манчестър Юнайтед разрушава "Олд Трафорд"?

Първоначалните планове бяха "Олд Трафорд" да бъде съхранен, а до него да бъде построен нов, по-голям стадион. Сега обаче Ратклиф се е насочил към вариант за пълно разрушаване на "Олд Трафорд" и запазване на някои исторически елементи от стадиона.

Олд Трафорд

"Дяволите" искат да построят още по-голям стадион

Все пак Юнайтед възнамерява да анкетира привържениците си относно бъдещето на клубния стадион. Клубът ще се допита до всички притежатели на членски карти, за да разбере каква е нагласата на феновете към плановете за нов стадион.

Ако Манчестър Юнайтед построи нов стадион, той ще струва на клуба около 2 милиарда паунда. Реконструкция на "Олд Трафорд" пък ще излезе наполовина - около 1 млрд. паунда. Очаква се капацитетът на новия стадион да достигне 100 000 души.

За целта клубът трябва да получи сериозна подкрепа и от държавата. Вече е създадена и работна група за стадиона, която включва и представители на Манчестър Юнайтед, както и кмета на Манчестър Анди Бърнам.

ОЩЕ: 500 милиона не биха били достатъчни: Оцениха Роналдо с 10-цифрена сума!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес