Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Барселона върза една от звездите си с клауза за 500 милиона евро

01 октомври 2024, 11:25 часа • 481 прочитания

Испанският гранд Барселона със сделка за бъдещето! Каталунците определиха клаузата за откупуване на полузащитника Марк Бернал на 500 милиона евро и удължиха договора на 17-годишния футболист до юни 2026 г. Когато през 2026 г. испанецът вече няма да е играч до 19 години, той ще има опция за удължаване с още три години, добавиха от Барса.

Барселона удължава договора на Марк Бернал до 2026 година

Това е много отлична новина за Бернал, който се възстановява от тежка травма. Преди седмици той скъса предна кръстна връзка и външен менискус, след което претърпя операция, която ще му попречи да играе през следващите 12 месеца.  

Марк Бернал

Продукт на младежката академия на Барселона, Бернал има 3 участия в първенството след дебюта си за първия отбор в първия кръг на Ла Лига. 17-годишният талант започна сезона като титуляр, но се контузи още в третия мач от Ла Лига срещу Райо Валекано. Както се пише в зявлението на каталунците, Бернал бе голямата сензация от началото на кампанията, преди да получи контузията си.

След като се присъедини към новия треньор Ханзи Флик за предсезонната подготовка, германецът беше убеден, че той е готов да премине на следващото ниво. От клуба смятат, че той е страхотна инвестиция за бъдещето и отразиха това свое убеждение чрез новия договор. Преди седмици каталунците изявиха желание да удължат контракта и на голямата си звезда.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес