Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байерн хвърли здрав пердах на Динамо Загреб, Кейн и нов блестят за баварците (ВИДЕО)

17 септември 2024, 23:56 часа • 1344 прочитания

Байерн Мюнхен стартира по най-добрия начин участието си в тазгодишното издание на Шампионска лига, след като се наложи над Динамо Загреб с разгромното 9:2. Баварците бяха много по-добрия отбор на терена, но допуснаха спад в играта си в началото на втората част и бяха наказани с два гола в рамите на само 120 секунди.

В герой за Байерн се превърна Хари Кейн, който реализира 4 попадения в мача. Три от головете на английската звезда паднаха от дузпа. С две попадения пък се отчете новото попълнение в тима на Венсан Компани – Майкъл Олисе.

Байерн вкара 3 безответни гола преди почивката

Байерн започна ударно срещата и още във шестата минута топката бе в мрежата на Динамо. Попадението на Мусиала обаче не бе зачетено заради засада. Десетина минути по-късно баварците вкараха втори гол. Той отново не бе признат заради засада, но ситуацията преди това бе разгледана с ВАР, след което съдията даде дузпа за нарушение срещу Павлович в наказателното поле на гостите. Зад топката застана Хари Кейн, който се разписа за 1:0.

Домакините продължиха да натискат здраво съперника си и в 34-ата минута стигнаха до втори гол. Той бе дело на Рафаел Гереро, който се разписа след добро подаване с гърди на Джамал Мусиала. Малко по-късно Байерн направи преднината си класическа. Кимих намери отлично Олисе, който с глава матира стража на Динамо.

Втората част бе доста динамична

Още в началото на второто полувреме Байерн трябваше да прави принудителна смяна заради контузия на Мануел Нойер. Това се отрази на германците и Динамо върна едно попадение в 49-ата минута чрез Бруно Петкович. Само 120 секунди по-късно гостите реализираха втори гол. Този път Огивара бе точен за 3:2

Байерн веднага вдигна оборотите и в 58-ата минута Хари Кейн се разписа от близко разстояние. Малко по-късно трети гол на баварците бе отменен. Веднага след това обаче Мусиала намери по страхотен начин Олисе, който се разписа за 5:2.

В 73-ата минута резултатът стана още по-убедителен, след като Байерн получи право да изпълни дузпа, която бе реализирана от Хари Кейн. Десетина минути преди последния съдийски сигнал на мача баварците отново получиха наказателен удар. Зад топката пак застана Кейн, който не сгреши и оформи своя хеттрик – 7:2.

Пет минути преди края на редовното време Лирой Сане също се разписа, за да направи резултата 8:2 след асистенция на Томас Мюлер. Във втората минута на даденото от съдията продължение Леон Горецка оформи крайното 9:2 за Байерн.

Спортинг удари десет от Лил

В друг мач от деня Спортинг Лисабон тръгна с успех в Шампионска лига, след като надви френския Лил с 2:0 на своя стадион „Жозе Алвеладе“. Гостите пък трябваше да играят близо час с човек по-малко, след като Гомес бе изгонен още в 40-ата минута за втори жълт картон.

Спортинг поведе в резултата в 38-ата минута с попадение на Гьокереш, който се възползва от подаване на Гонсалвеш. Малко по-късно Лил остана с 10 души на терена, след като Гомес си изкара втори жълт картон. Домакините от Португалия се възползваха и в 65-ата минута реализираха втори гол чрез Дебаст и по този начин оформиха крайното 2:0 за Спортинг.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес