Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атлетико Мадрид продава една от звездите си, за да закърпи бюджета

01 февруари 2023, 17:45 часа • 1969 прочитания

Атлетико Мадрид ще трябва да продаде една от звездите си, за да закърпи бюджета. „Дюшекчиите“ отпаднаха още в груповата фаза на тазгодишното издание на Шампионска лига, което ще се отрази много лошо на финансовото състояние на „рохибланкос“. Поради тази причина шефовете ще трябва да се разделят с някого.

През лятото Атлетико със сигурност ще продаде Матеус Куня, който в момента е под наем в Уулвърхемптън, но в договора му има задължителна клауза за закупуването му. За правата му клубът ще прибере около 50 милиона евро. Сумата не е никак малка, но е крайно недостатъчна. Затова тимът на Диего Симеоне ще трябва да се раздели с поне още един от водещите си футболисти.

Матеус Куня

Много възможно е това да е световният шампион с Аржентина от Мондиала в Катар – Родриго де Пол. Полузащитникът пристигна на стадион „Уанда Метрополитано“ през лятото на 2021 година от Удинезе. Тогава „дюшекчиите“ платиха 35 милиона евро за правата му.

След триумфа на световното първенство по футбол обаче цената му със сигурност е скочила и Атлетико ще може да се възползва от това. До момента 28-годишният Родриго де Пол е изиграл 70 мача за мадридския отбор, в които е отбелязал 6 гола и е направи 5 асистенции.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес