Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Алваро Мората подпали испанската публика с подигравка за Мусиала (ВИДЕО)

16 юли 2024, 14:33 часа • 825 прочитания

Испанският капитан Алваро Мората се подигра брутално със звездата на Германия Джамал Мусиала по време на празненствата на "Ла Фурия" по случай титлата на Евро 2024. В неделя вечерта Испания победи Англия с 2:1 с помощта на късен гол на Микел Оярсабал, за да спечели първия си успех на Европейското първенство от 2012 г. насам и рекордна четвърта корона.

Мората се подигра с Мусиала

Момчетата на Луис де ла Фуенте бяха достойни победители, след като спечелиха всичките си седем мача в турнира, включително победите срещу Хърватия, шампионите от 2021 г. Италия, домакините от Германия, носителите на Световната купа от 2018 г. Франция и Англия на финала.

Хиляди фенове се присъединиха към уличните празненства в Мадрид, след като шампионите се завърнаха у дома с кралско посрещане. Отборът първо пътува от Германия до испанската столица в понеделник и се срещна с испанския крал Фелипе VI и неговото семейство. След това празненствата се пренесоха в града, като привържениците се събраха на площад "Сибелес" за парада на Испания.

Капитанът Мората, който често е обект на критики от страна на испанската преса, беше централна фигура в изпълнените с енергия празненства, когато емблематичният трофей беше показан на феновете. Той непрекъснато задаваше въпроси на съотборниците си, танцуваше и дори правеше серенади на тълпата със собствена песен.

"Къде е Мусиала?"

В един момент, докато представяше Дани Карвахал на испанските привърженици, Мората дори се пошегува за сметка на германския халф Джамал Мусала. Карвахал се справяше добре по десния фланг срещу Мусиала по време на четвъртфиналната победа на Испания срещу Германия с 2:1.

Мората каза: "Къде е Мусиала? Къде е той? Най-добрият десен защитник в света, Дани Карвахал"

В друг момент полузащитникът на Сити Родри грабна микрофона и спорно запя "Гибралтар е испански", въпреки че е британска отвъдморска територия. Статутът на територията отдавна е чувствителен политически въпрос, като някои в Испания смятат, че контролът на Обединеното кралство е незаконен. 

Междувременно злощастното пътуване на Англия към дома се състоя в понеделник, като отборът кацна в Лондон. Сега на играчите им предстои почивка, преди да започнат предсезонна подготовка със своите клубове.

ОЩЕ: След загубения финал на Евро 2024: Гарет Саутгейт вече не е селекционер на Англия

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес