Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 имена, които обраха овациите след първите мачове на Евро 2024

19 юни 2024, 16:13 часа • 1185 прочитания
Реклама

Само един кръг от Евро 2024 мина, а вече може да се каже, че звездите доказват качествата си и на сцената в Германия. Играчи като Джуд Белингам, Джамал Мусиала и Ламин Ямал показаха защо са определяни за бъдещите звезди на футбола, като заемаха ключова роля в първите мачове на своите отбори. Ето кой още направи добро впечатление наред с младите таланти:

  • Денис Ман (Румъния)

Със сигурност никой не е очаквал от Румъния да се представи по блестящия начин, по който го направи срещу Украйна. И все пак съседите ни го постигнаха благодарение на ключови фигури като Денис Ман. Той бе главен "виновник" за победата на страната си с 3:0, като бе замесен и в трите гола на Румъния. Именно негово беше подаването за невероятното попадение на Николае Станчу (ВИДЕО), коeто е един от претендентите за гол на първенството.

Денис Ман

  • Унай Симон (Испания)

От годините на Икер Касияс не сме виждали такъв качествен страж на вратата на Испания като Унай Симон. Спокойно може да се каже, че благодарение на безупречните му изяви "Ла Фурия Роха" успя да задържи резултата на 3:0, за да победи Хърватия. Вратарят на Атлетик Билбао направи 5 ключови спасявания за отбора си, включително и улови дузпа на Бруно Петкович през второто полувреме.

Унай Симон

  • Джуд Белингам (Англия)

Много се очаква от Джуд Белингам на Евро 2024, а младият англичанин определено не разочарова в първия мач на "трите лъва". Суперзвездата в халфовата линия на Гарет Саутгейт вкара победния гол срешу Сърбия, за да направи резултата 1:0. Въпреки плахото представяне на Англия, може да се каже, че ако някой играч се отличаваше, това беше именно Белингам.

  • Джамал Мусиала (Германия)

Петима футболисти вкараха гол за Германия за победата с 5:1 в откриващия им мач на Евро 2024, но никой не остави отпечатъка си както Джамал Мусиала. 21-годишният халф вкара невероятен гол във вратата на Ангъс Гън, постигна 100% успеваемост на подаванията си и определено беше най-добрият играч на Бундестима. Чрез уникалната си индивидуална игра и движение без топка той непрестанно смущаваше шотландската защита. По този начин Мусиала се налага като един от най-добрите в селекцията на Юлиан Нагелсман.

Джамал Мусиала

  • Ламин Ямал (Испания)

16-годишният Ямал със сигурност отговори на очакванията за представянето му в откриващия мач на Испания. Детето-чудо на Барселона блестеше по десния фланг, като се видя с каква лекота той създава голови положения. В дебютния си мач на голям турнир Ямал направи една асистенция, с която "Ла Фурия Роха" стигна до класическата победа от 3:0.

ОЩЕ: Задачите на 16-годишния Ламин Ямал на Евро 2024: Първо мача, после домашните

Ламин Ямал

Последните мачове от първия кръг на Евро 2024 завършиха с победи на Португалия и Турция, а Кристиано Роналдо очаквано се оказа слаб (ВИДЕО). Започват и вторите мачове на отборите и със сигурност всеки ще търси да докаже качествата си на европейската сцена. Може да видите пълна ТВ програма за мачовете на Евро 2024 в този линк.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес