Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

18-годишен талант на Ливърпул прави голяма стъпка на национално ниво

30 май 2024, 15:13 часа • 6842 прочитания

18-годишният талант на Ливърпул Люис Кумас получи първата си повиквателна за мъжкия национален отбор на Уелс. Младият нападател на мърсисайдци досега беше част от младежкия състав на "драконите" до 21 години, но това скоро ще се промени.

Тинейджър на Ливърпул влиза в мъжкия отбор на Уелс

Младежкият национал на Уелс впечатли с изявите си в отбора до 21 години. Освен това той направи и официален дебют на "Анфийлд" през февруари, давайки заявка за светло бъдеще в отбора на Ливърпул. 

Робърт Пейдж подкрепя младоците

Мениджърът на националния отбор на Уелс Робърт Пейдж коментира „повишението“ на Люис: „Как бих могъл да го игнорирам, когато той направи това, което трябваше в Ливърпул. Би било глупаво от моя страна, ако го пренебрегна“.

Роденият в Честър ляв полузащитник е в академията на Ливърпул от 11-годишна възраст и подписа първия си професионален договор с Ливърпул през януари 2023-та година. Сега обаче е време за следващата стъпка в неговата кариера. Изглежда, че ще я получи със селекционера на Уелс Роб Пейдж, който е известен с това, че дава шанс на младите играчи да се развиват.

ОЩЕ: "Нямаше да оцелея и година в такъв клуб": Клоп попиля един от грандовете в Англия

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес