Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 от Нидерландия измъкнаха точка от Унгария, куриоз в мача! Германия оглави групата

11 октомври 2024, 23:47 часа • 967 прочитания

Унгария и Нидерландия завършиха 1:1 в двубой от Лига А, Група 3 на УЕФА Лига на нациите. Роланд Шалай изведе "маджарите" напред в резултата в 32-рата минута. В края на полувремето Доминик Собослай допусна грешка, която стана повод за куриозен момент. В 80-ата минута Ван Дайк бе изгонен с втори жълт картон, но само 180 секунди по-късно Дензъл Дъмфрис изравни.

Нидерландия изравни с 10 души срещу Унгария

Първата интересна ситуация се разви в 17-ата минута, когато мощен шут на Роланд Шалай срещна десния страничен стълб. Четвърт час по-късно нямаше какво да спре нападателя. Футболистът на Галтасарай завърши скорострелна контраатака с прецизен изстрел за 1:0. Към края на полувремето зрителите на "Пушкаш Арена" в Будапеща станаха свидетели на куриозен момент.

ОЩЕ ОТ ЛИГА НА НАЦИИТЕ: "Уембли" е смълчан! Гърция шокира Англия в 94-тата минута!

Куриоз с участието на Собослай

Собослай загуби концентрация, като си поведе топката директно при изпълнение на аут. Главният съдия видя нарушението на правилата и отсъди двоен удар, с който стражът Дибус се справи. След почивката "лалетата" вдигнаха оборотите и пропуснаха няколко добри шанса. В 80-ата минута Ван Дайк получи бърз втори жълт картон и остави Нидерландия с десет души на терена. Въпреки това само след 180 секуди Гакпо асистира на Дъмфрис за 1:1.

Германия се справи с Босна и Херцеговина

В същото време Германия надви Босна и Херцеговина с 2:1 в Зеница. И двете попадения за Бундестима реализира Дениз Ундав през първата част. След почивката Един Джеко вкара почетния гол за домакините. Тимът на Юлиан Нагелсман оглави групата със 7 точки. Нидерландия заема втората позиция с 5 пункта, следвана от Унгария с 2. На дъното е Босна и Херцеговина с 1 точка.

ОЩЕ: Исторически резил на световен колос и дерби без победител: Лига на нациите се завърна (РЕЗУЛТАТИ)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес