Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жертви и ранени след поредна руска атака по цивилното население на Одеса (СНИМКИ)

11 октомври 2024, 09:32 часа • 609 прочитания

Късно вечерта на 10 октомври руската армия атакува Одеска област с балистични ракети "Искандер-М", при което загинаха четирима души, включително един тийнейджър: Русия отново атакува Одеса с балистични ракети.

Жертви и ранени, щети по жилищна сграда

Според ръководителя на Одеската областна администрация Олег Кипер атаката е разрушила двуетажна сграда, в която са живеели и работели цивилни граждани. „Хората са били хванати в капан под развалините. Спасителите на Държавната служба за извънредни ситуации спасиха четирима души, а още трима души, за съжаление, загинаха под руините. Сред загиналите са 43-годишна жена, 22-годишен мъж и 16-годишно момиче. Още една жена почина в болницата от нараняванията си“, написа Кипер.

По думите му - още 10 души са ранени и травмирани, девет от пострадалите са хоспитализирани. От ранените четирима са в тежко състояние.

"В момента правоохранителните органи регистрират последствията от поредното престъпление, извършено от руснаците срещу цивилното население на Одеса", добавя той.

Още: Руска атака по Одеса, Полтава и Херсон - уцелен е медицински център (ВИДЕО и СНИМКИ)

Спасителната акция

Психолози от Държавната служба за извънредни ситуации и Националната полиция са оказали помощ на местните жители. В същото време аварийно-спасителните операции са били затруднени от многократния сигнал за поредна въздушна тревога. Отбелязва се, че лекари, полицаи, представители на Червения кръст и доброволци са работили заедно със спасителите. В издирвателните операции са участвали и водачи на кучета.

Още: Загинали и ранени при ракетна атака в Одеска област, Русия отново удари цивилен кораб

По данни на пресслужбата на Одеската областна прокуратура, цитирани от УНИАН, ударът е нанесен на 10 октомври, около 22:35 ч., по гражданска инфраструктура. Унищожени са сгради, в които са живеели служители на частно предприятие, и производствени помещения.

"Проверката продължава, установява се пълният списък на разрушенията и щетите. Започнало е разследване на факта на нарушаване на законите и обичаите на войната (част 2 от член 438 от Наказателния кодекс на Украйна)", добавят от местното обвинение.

Още: Поредни руски удари по Харков и Одеса - пострадали и разрушения (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес