Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски пристигна в Рим, посрещна го Джорджа Мелони (ВИДЕО)

11 октомври 2024, 00:20 часа • 596 прочитания

Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна в Рим за разговори, след като посети Лондон и Париж, предаде ДПА.  Италианската министър-председателка Джорджа Мелони посрещна Зеленски днес вечерта във вила "Дория Памфили“.

Още: Погледът на Мелони към Орбан разби социалните мрежи: Вижте СНИМКАТА, която направи фурор

Както и в Лондон и Париж, според съобщенията част от дискусиите с Мелони ще включват представяне на неговия "план за победа“. Очаква се Зеленски да има и частна аудиенция с папа Франциск във Ватикана утре сутринта, предаде БТА. 

Отношенията между Ватикана и Зеленски се смятат за напрегнати, отбелязва ДПА. Понтификът често споменава "мъченическа Украйна“ по време на публични изяви, но в миналото е привличал вниманието и с някои противоречиви забележки относно войната в Украйна.

Още: Зеленски бил готов за "замразяване" на фронта в замяна на две решения за Украйна?

В рамките на обиколката си из европейските столици Зеленски се очаква да посети Берлин в петък, където са планирани разговори с канцлера Олаф Шолц и президента Франк-Валтер Щайнмайер относно по-нататъшната подкрепа за Украйна.

Още: "Намерете някой, който ви гледа така": Интернет коментира имат ли връзка Илон Мъск и Джорджа Мелони (СНИМКИ и ВИДЕА)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес