Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: Досега само Беларус свали руските дронове. Това е унизително за демократичния свят (ВИДЕО)

13 септември 2024, 17:18 часа • 2099 прочитания

Партньорите на Украйна все още не могат да вземат решение за съвместно сваляне на руски ракети и дронове в небето на Украйна. И те се страхуват дори да кажат "ние работим върху това". Това каза украинският президент Володимир Зеленски на международната конференция "Ялтенска европейска стратегия".

Зеленски припомни, че Иран е прехвърлил ракети на Русия. 

"Когато чуваме, че нови ракети от Иран са пристигнали в Русия - това е същото онова зло, което съюзниците вече трябваше да свалят в небето на Близкия изток. Може марката ракети да е различна, но не и терористичният мотив на Иран в разпространението и използването на тези оръжия. И ако съюзниците заедно свалят ракети и дронове в небето на Близкия изток, тогава защо все още няма подобно решение за съвместно сваляне на руски ракети и ирански "Шахед"-и в небето на Украйна. При това това даже не се прави и когато ракети и дронове буквално се насочват към територията на нашите съседи", попита президентът.

Още: Песков: Думите на Путин за последствията от ударите дълбоко в Русия достигнаха до когото трябваше

"Досега само Беларус свали руски "Шахед"-и. Наистина смятам, че това е просто унизително за един силен демократичен свят", бе категоричен Зеленски. (ВИДЕОТО по-долу от около 10:09 мин. нататък)

Финландия предоставя на Украйна 25-ия пакет военна помощ на стойност 118 млн. евро

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес