Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започнахме спецоперацията понеже...: Песков с нова невероятна причина за войната

11 септември 2024, 14:54 часа • 3125 прочитания

Специалната военна операция е в отговор на възможни атаки дълбоко на руска територия. С това брилянтно умозаключение отново направи впечатление говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, който бе цитиран от контролираната от руските власти агенция РИА Новости. 

Песков говори за разрешението за нанасяне на удари със западни оръжия в Русия - по-конкретно с ракети ATACMS, което вече било взето от западните съюзници на Украйна, които сега просто "се опитват да го формализират чрез медиите".

САЩ и европейските страни вече са пряко ангажирани "в конфликта". А самата "специална военна операция" е отговор на възможните атаки дълбоко във вътрешността на Русия, каза прессекретарят на Путин.

Още: Атака с дронове затвори руско летище до Финландия и Норвегия (ВИДЕО)

Горното изказване показва за пореден път, че в Кремъл не си усложняват живота прекалено да правят разлика между причина и следствие. С други думи от казаното излиза, че Русия е започнала войната, за да предотврати ударите на украинците срещу Русия, които те предприеха, за да се защитят от започнатата от Русия война. Логиката като дял от науката очевидно не се радва на много последователи в Кремъл.

Руснаците се жалват, че нямат вече YouTube. Песков: На моя телефон си имам

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес