Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Захарова се подигра на "Сикрет сървис": Дайте им парите за Украйна, че да се оправят

14 юли 2024, 10:55 часа • 3552 прочитания

Неуспешният атентат срещу Доналд Тръмп, експрезидент на САЩ и кандидат за нов мандат в Белия дом, предизвика реакция и от страна на Русия – по-точно от говорителката на руското МВнР, добре познатата и в България Мария Захарова.

В официалния си канал в Телеграм Захарова моментално опита да направи връзка между случилото се с Тръмп и Владимир Путин. Захарова коментира как ръководителят на Главното разузнавателно управление на Украйна (ГУР) генерал Кирило Буданов признал, че били правени опити да бъде убит издирваният от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин. Захарова веднага се възползва да посочи, че опитите били организирани с "американски пари": "Този атентат (т.е. срещу Путин) е подготвен отново с американски пари, без които нямаше да има злонамерена дейност на ГУР и СБУ (Службата за безопасност на Украйна)": Буданов: Да, правихме опити да убием Путин!

Захарова не пропуска да сподели думи на Робърт Кенеди, син на Робърт Ф. Кенеди-младши, как "Сикрет сървис" нищо не свършили и да му дава съвети – може би било по-добре парите, които отиват за оръжие за Украйна, да идат за финансиране на "Сикрет сървис", за да станат по-добри. "Съединените американски щати трябва да направят инвентаризация на своите политики за подбуждане на омраза към политически опоненти, държави и хора и спонсориране на тероризма. Камбаната вече бие във Вашингтон", патетично обяви Захарова на фона и на спомена за последното руско военно престъпление в Украйна – случилото се в детската болница "Охматдит", ударена от руска ракета: Шокиран от атаката по "Охматдит": Руски пилот издал на украинците 30 военни командири

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес