Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Юбилейно число руски бомби падна в Русия. Сигнал - ранени руски войници са измъчвани да се върнат на фронта (ВИДЕО)

28 май 2024, 13:17 часа

Още 2 руски авиобомби са паднали в района на Белгород за последното денонощие. Това съобщава руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA.

Реклама

Според информацията, първата бомба е намерена до село Пристен, район Шебекино. Втората е открита до село Новенко. И в двата случая не е имало взривове, жертви и нанесени щети.

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Ако Путин се появи пред мен, ще го нокаутирам" - тежката закана на Джизел (СНИМКИ)

Само през последните малко над 3 месеца с тези бомби числото на "изтърваните" от руската военна авиация авиобомби на руска територия е вече 70, изчислява ASTRA! В това число не влиза "умна" модифицирана бомба УМПБ Д-30, предназначена за Харков. Бомбата е снабдена с крила и навигационна система - така тя може да бъде пусната на разстояние няколко десетки километра от целта (около 60-70) и да бъде направлявана, докато удари набелязаното. По информация на ASTRA, една от тези бомби е паднала на 3 километра от село Крутой Лог в Белгородска област, вместо да удари Харков - това направиха други бомби. Бомбата е предадена на военните за утилизиране, не е имало пострадали: След руския удар в Харков: Броят на загиналите в супермаркета достигна 11*

Авиобомбите са едно от най-страшните руски оръжия - именно заради тях расте натискът САЩ и големите западни държави да позволят с доставяните от тях оръжия да се стреля по цели в Русия. Бомбардировките с авиобомби специално по отношение на Харков се извършват от руска територия, защото Харков е на 40 километра от границата, а руските самолети пускат бомбите на поне 20 километра навътре на руска територия и оттам бомбите се насочват към цели в Украйна. Противодействието е да бъдат сваляни руските бомбардировачи.

Арест за ранени руски войници, връщат ги на фронта

Междувременно, представители на фондация "Свободна Якутия" казаха пред ASTRA, че 28 ранени руски войници отказват да се върнат на фронта в Украйна и са хвърлени в следствения арест в Якутск.

Според информацията, срещу отказалите да воюват се прилагат мъчения - на войниците им е забранено да използват тоалетна, вместо това на военнослужещите са раздадени пластмасови бутилки и торби, за да удовлетворяват основните си нужди. Отделно, те биват постоянно тероризирани с песента "Я русский" (Аз съм руснак) - тя се пуска на много висок звук, казват от "Свободна Якутия".

ВИЖТЕ ОЩЕ: "Ако Путин се появи пред мен, ще го нокаутирам" - тежката закана на Джизел (СНИМКИ)

Епично: Вместо по Харков руснаците хвърлиха бомба върху руския Белгород, има пострадали (СНИМКИ и ВИДЕА)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес