Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Взелият заложници в Тулуза тийнейджър вече е арестуван

08 май 2019, 06:35 часа • 1204 прочитания

Тийнейджърът, който взе за заложници няколко жени в Тулуза, вече е задържан, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Четири жени бяха освободени "без наранявания", след като 17-годишен младеж ги държа като заложници в продължение на 5 часа в бар, недалеч от летището на града.

Няколко часа след като освободи заложниците, въоръжения младеж все още се беше барикадирал в заведението, а полицията преговаряше с него да се предаде.

Прокуратурата обяви на пресконференция, че 17-годишният извършител има полицейско досие за нападение срещу полицай и обир, както и арест по време на демонстрация на антиправителственото движение "жълтите жилетки", като е бил задържан през декември. Въпреки това прокуратурата го определи като "лице, за което се считало, че не представлява опасност".

Във вторник следобед младежът нахлул в заведението в квартал "Бланяк", стрелял два пъти в тавана и заплашил, че ако дойдат полицаи, ще застреля хората в заведението, обяви прокуратурата, която не разпространи името на извършителя.

Приятел на бащата на предполагаемия извършител казал на журналисти, че младежът е местен и се казва Янис.

Кметът на "Бланяк" обяви, че престъплението не представлява терористичен акт, като полицията се съгласи с неговата оценка.

Младежът оставил у дома писмо, показващо депресивно състояние, но мотивите за действията му остават неясни.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес