Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Върнете Курск до 30 октомври": 226 руски пехотни атаки в Украйна, руски страх от атака в Белгород

20 септември 2024, 11:08 часа • 1144 прочитания

Нов рекорд от руски пехотни атаки за едно денонощие в Украйна - 226 бойни сблъсъка отчете украинският щаб за денонощието на 19 септември. Това е абсолютен рекорд във войната в Украйна - при това без да броим операция "Курск".

Повече подробности за актуалното положение на фронта в Украйна - научете: Руската пропагандна машина иска тотални бомбардировки в Курск: Реакциите на местни жители (ОБЗОР - ВИДЕО)

Русия се хвърля здраво в Украйна, но си иска Курск "немедленно" и я е страх от удар в Белгород

Продължава и операция "Курск" - новината за отбелязване там е дело на "РБК Украйна". Медията съобщава следното - 37 000 руски войници, които сега са в Курска област, трябвало да отблъснат украинската армия от заетите вече позиции до средата на октомври, 2024 година и да установят позиции по границата до 30 октомври т.е. ефективно дотогава да изтласкат частите на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), които се намират в Курска област. Вече многократно имаше анализи, че на Русия ще ѝ трябват поне 50 000 и даже повече войници (имаше и оценки за 80 000), за да може да се надява да си върне Курска област с военни действия. А според "РБК Украйна", руското военно командване искало да натрупа сили в съотношение 5:1 спрямо украинската армия в Курска област, но контраатакуващи операции почнали преди това - от 10 септември, като резултатът от тях дотук е нулев: И без западни ракети Украйна стъжнява живота на Русия: с тях – още повече (ОБЗОР - ВИДЕО)

На този фон, говорителката на руското МВнР Мария Захарова обяви, че украинската армия направила концетрационни лагери в Курска област. Имало "данни и свидетели", но Захарова не показа нито данни, нито до нея застанаха свидетели. Всичко обаче се документирало:

Руската армия е минирала язовири (не е ясно дали става въпрос за микроводоеми или по-големи) в Белгородска област като предпазна мярка срещу украинска офанзива. Идеята е да има взривявания, които да забавят евентуално украинско настъпление - това твърди полковник Виталий Саранцев, говорител на Харковското командване на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ).

Според Саранцев, който публикува съобщение в канала си в Телеграм, ако руснаците почнат да взривяват язовири в Белгородска област, те ще твърдят, че това е украинско дело, с цел причиняване на екокатастрофа. Отделно, украинският полковник заяви, че руската армия активно изгражда укрепени позиции около Белгород.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес