Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вучич пред Путин: Дружбата с Русия е нерушима

03 февруари 2021, 16:48 часа • 2413 прочитания

Никой не може да събори приятелството ни с Русия. Сърбия и Русия имат стабилни отношения с възходяща тенденция, предава РТС, цитирана от БГНЕС.

Това каза сръбският президент Александър Вучич в телефонен разговор с руския си колега Владимир Путин. Вучич "благодари за личната и непоколебима подкрепа от страна на Путин за териториалната цялост на Сърбия и активната й подкрепа по отношение на косовския въпрос".

"Русия разбира нашите усилия за запазването на мира и стабилността в региона, както и готовността ни да водим диалог за постигане на компромис, което е единственият начин за намиране на решения на откритите въпроси", каза още Вучич, цитиран от президентския пресофис в Белград.

Вучич благодари на Путин и за подкрепата му в борбата срещу коронавируса и по-специално за изпращането на ваксините "Спутник" V. Според него "с помощта на руски експерти Сърбия ще започне собствено производство на ваксини".

"Сърбия възнамерява да изгражда стратегически отношения с Русия. Възможностите за икономическо сътрудничество са много по-големи от досегашните.... включително и в областта на инфраструктурните и енергийни проекти", каза още Вучич. 

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес