Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вучич към Ватикана: Благодаря за непризнаването на Косово

18 септември 2024, 12:51 часа • 549 прочитания

„Високо ценим принципната позиция на Светия престол по въпроса за непризнаването на едностранно обявената независимост на Косово и разбирането за позицията на Сърбия, която се основава на зачитането на международното право“.

Още: Китай: Сърбия трябва да отстоява интересите на своя народ в Северно Косово

Odličan sastanak sa kardinalom Parolinom, sa kojim sam razgovarao o održavanje redovnog političkog dijaloga na svim...

Публикувахте от Aleksandar Vučić в Сряда, 18 септември 2024 г.

Това написа в Instagram сръбският президент Александър Вучич след срещата си с държавния секретар на Ватикан кардинал Пиетро Паролин, който пристигна в Белград.

Вучич и Паролин обсъдиха актуалните проблеми в региона, подкрепата за мира, оказвана от Светия престол, по отношение на спорните въпроси между Сърбия и Косово.

Още: Вучич представи сръбските искания за Косово

„Заявих, че Република Сърбия е решена да продължи да подхранва и подобрява конструктивните отношения със Светия престол, тъй като имаме общи възгледи по много международни въпроси, преди всичко за защитата на християните и християнското наследство, както и за подобряването на човешките права на хърватския народ“, написа сръбският президент.

Още: Косово затвори два гранични пункта на границата със Сърбия

Снощи пратеникът на папата беше гост на Белградската архиепископия, която чества 100 години, а церемонията се състоя в катедралата „Успение Богородично“ в Белград.

Кардинал Паролин ще посети и Сремски Карловци, където ще бъде отбелязана 325-годишнината от подписването на Карловацкия мир.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес