Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Втора нощ: Дъжд от ракети ATACMS по летище "Белбек" в Крим (ВИДЕО)

16 май 2024, 06:26 часа
Реклама

За втора поредна нощ летището "Белбек" в Севастопол, Крим, стана обект на ракетна атака от страна на Украйна. Припомняме, че там има руска военна база: Ракетна атака в Крим: Пожар в района на летище "Белбек" (ВИДЕО)

Реклама

За резултатите от атаката тепърва ще излизат повече данни, но вече има видеокадри, които показват избухнал пожар.

Официалната версия на назначения от руснаците губернатор на Севастопол Михаил Развожаев е, че руската ПВО е отбила ракетна атака. Има две съобщения в канала му в Телеграм по темата - във второто директно се казва, че е отбита атака с ракети ATACMS, но без да се уточнява броят им. Същото съобщение присъства в официалния канал в Телеграм на руското военно министерство, като там има уточнение - свалени били 5 ракети.

Дали е така, тепърва ще се изяснява - предвид видеокадрите с пламъци от летището е много съмнително Русия да е отбила без последствия атаката. Първите сателитни данни от системата на НАСА за засичане на топлинни петна показват пожар - по неофициална информация е уцелен склад за гориво за ракети. Руският опозиционен телеграм канал ASTRA коментира, че е уцелена станция за зареждане с гориво:

След първата атака миналата нощ излязоха достатъчно данни, че поражения има - минимум един радар за ПВО система С-400 "Триумф". Ударите обаче са точно в района, където е разположена стоянка за военни самолети, като има предположения, че са поразени изтребители-носители на ракети "Кинжал" - МиГ31:

Още: Русия пак "свали" ATACMS: Огън изгаря летище "Белбек" там, където са руските военни самолети (САТЕЛИТНИ ДАННИ)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес