Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВСУ потвърдиха атаката срещу щаба на руския Черноморски флот. Русия ту има загинал военен, ту изчезнал

22 септември 2023, 17:46 часа

Отделът за стратегически комуникации на Въоръжените сили на Украйна официално потвърди в канала си в Telegram за успешната атака срещу щаба на руския Черноморски флот в Севастопол.

Реклама

Оттам уточниха, че атаката е извършена около 12:00 часа.

Припомняме, че преди обяд руската власт в окупирания от руснаците град в Крим пусна димна завеса в Севастопол, когато там се чуха взривове, а след това от военното министерство на Русия обявиха, че са свалили ракета и два дрона. ОЩЕ: Украйна удари щаба на Руския черноморски флот в Крим (ВИДЕО)

По-късно от руското ведомство признаха за удара, но се оплетоха с информацията за пострадалите. Първоначално в официалния си канал в Telegram от министерството съобщиха за един загинал военнослужещ, а след това съобщението бе коригирано като бе добавено "не е загинал, а изчезнал". Руски медии и канали обаче пишат за поне шестима пострадали. Местните власти пък настояват, че пострадали няма. Въпреки това според очевидци на мястото има 25 линейки.

Както предава кореспондент на контролираната от Кремъл руска информационна агенция ТАСС в Севастопол властите са отцепили центъра на града и два квартала около щаба на Черноморския флот, а отломки след удара са се разлетели на 200 метра около зданието. 

Междувременно около 13:00 часа редица експлозии имаше на още едно място в окупирания Крим - близо до Бахчисарай, където се намира военно поделение на Руската федерация. Има съобщения, че ударът там е бил с британски ракети Storm Shadow. Представители на местната власт пък твърдят, че взривовете били вследствие на руската противовъздушна отбрана срещу ракетите, които всичките били свалени. На мястото се издига облак дим. 

Източник: Телеграм. Отначало от руското военно министерство твърдяха за един загинал руски военен, след това той бе обявен за безследно изчезнал.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес