Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Русия пуснаха ново ВИДЕО на командира на Черноморския флот: Жив ли е?

27 септември 2023, 11:58 часа
Реклама

Вчера (26 септември) в Русия показаха снимка и видео, с които да се изясни, че адмирал Виктор Соколов, който бе обявен за убит по време на успешния украински удар по щаба на руския Черноморски флот в Севастопол на 22 септември, е жив. Негова снимка се появи на заседание на колегията на руското военно министерство, провела се по видео връзка.

Днес пък руските пропагандисти разпространиха нови видеокадри, на които се вижда как командващият руския Черноморски флот раздава медали на военни. Според съобщенията той е посетил Дома на офицерите, за да присъства на церемонията по награждаването на футболния отбор на флота "Черноморец". 

"Черноморският флот уверено и успешно изпълнява задачите, поставени му от командването. Знаете, че подвизите на нашите морски пехотинци практически не слизат от екрана на централната телевизия", казва Соколов във видеото.

Автентичността все още не може да бъде потвърдена от независими източници, нито актуалността - т.е. дали видеото е направено след нападението в Севастопол. Междувременно медии писаха, че футболният турнир е приключил на 18 септември - четири дни преди атаката срещу базата на Черноморския флот.

Още: Русия показа "жив" командира на Черноморския флот след молби на пропагандисти (СНИМКА и ВИДЕО)

Версиите

Междувременно говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отказа да отговори дали адмирал Соколов е загинал, като заяви, че не разполага с информация по въпроса. 

От друга страна, началникът на Главно разузнавателно управление на Украйна Кирило Буданов коментира на 23 септември, че при удара по щаба са убити девет души, а други 16 са ранени.

Силите за специални операции на Украйна пък заявиха, че адмирал Виктор Николаевич Соколов е ликвидиран.

Още: HIMARS прости на известен проруски командир. Руски предатели помогнали за удара срещу Черноморския флот (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес