Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Курска област обмислят въвеждането на дистанционно обучение

15 август 2024, 21:41 часа • 1458 прочитания

Виктор Карамишев, заместник-губернатор на Курска област, говори за ситуацията с образованието в пограничните райони на областта. Според него повечето от 14,6 хил. ученици, живеещи в региона, са напуснали деветте гранични общини. Повече от 3 хил. ученици от детските градини и около 5 хил. студенти от техникумите и колежите също са напуснали общините. Карамишев отбеляза, че властите в региона обсъждат въвеждането на дистанционен режим на обучение от 1 септември.

Още: Руският военен министър с "план за защита" на граничните райони, Украйна може да евакуира руснаци в Суми

„Разбира се, че се обявяват тревоги, ракетни опасности - някъде около 10, 13, 15 пъти на ден. И те не се обявяват за целия регион, защото е трудно да се каже къде ще прелети ракетата. Затова сега обсъждаме и скоро ще внесем в оперативния щаб решението за въвеждане на дистанционно обучение от 1 септември“, каза Карамишев, цитиран от ТАСС.

Още: Киев създаде първото си военно комендантство в Курска област начело с ген. Москалев (ВИДЕО)

По думите му в регионалното министерство на образованието и науката е създаден ситуационен център, който да регулира ситуацията с образованието във връзка с атаките в Курска област. По-специално центърът отговаря за преброяването на евакуираните ученици и студенти. Карамишев обясни, че е трудно да се определи броят на децата, които са напуснали региона, тъй като хората са напуснали граничния район не само в организирани групи, но и самостоятелно, предаде БГНЕС.

Още: Сирски: Контролираме 1150 кв. км и 82 населени места в Русия (ВИДЕО)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес