Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Управляеми бомби по Харков за втори пореден ден: Отново смърт и разрушения (СНИМКИ)

23 юни 2024, 16:40 часа

На 23 юни следобед Руската федерация предприе нова атака срещу Харков. Силите на диктатора Владимир Путин използваха управляеми бомби, убиха цивилен и раниха други, съобщи кметът на втория по големина град в Украйна - Игор Терехов.

Реклама

Удар по частния сектор

"В Харков има взривове. Градът е обстрелван с управляеми авиобомби КАБ. Бъдете внимателни", предупреди той в Телеграм. Впоследствие съобщи, че въздушният удар е засегнал частния сектор на града. "Има информация за загинали", каза кметът, но не уточни колко са те.

Още: Година от бунта на Пригожин: Къде са вагнеровците и служат ли вярно на Путин?

По-късно добави: "В резултат на падането на KAБ в частна жилищна сграда е загинал един човек, а петима са били ранени. Още трима са ранени в друг район на града - там е извършено нападение срещу детско учебно заведение". Според областния управител Олег Синехубов пострадалите са 10 души, включително 15- и 16-годишен тийнейджър.

По думите на Терехов, ударът е нанесен в два района - Шевченковски и Холодногорски.

Няма ток

"Освен това искам да кажа, че за съжаление в половината град няма електрозахранване. Метрото и наземният електротранспорт са спрени. Сега работим по пускането на автобуси по маршрутите", написа кметът на Харков.

Още: Русия щурмува в ново направление в Украйна: Руската стратегия за Торецк

В събота, 22 юни, Русия нанесе удар по жилищна сграда в Харков. При нападението загинаха най-малко трима души, а повече от 50 бяха ранени.

Днес Украйна също нанесе удари по окупираните от Русия земи: Русия свали ракета на кримски плаж, има жертви и ранени (ВИДЕО и СНИМКИ).

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес