Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинските ВВС: Три дрона, изстреляни от Русия, пресякоха границата с Румъния (ВИДЕО)

25 юли 2024, 12:07 часа • 1450 прочитания

Русия продължава да си играе с огъня - въздушните ѝ нападения срещу Украйна отново заплашват територия на НАТО.

Три от дроновете "Шахед", които военните на диктатора Владимир Путин са изстреляли срещу съседната страна през изминалата нощ, са преминали границата с Румъния, твърдят Украинските военновъздушни сили.

Още: Путин срещу Зеленски: Политиките им за Украйна. Русия бяга и от Азовско море (ОБЗОР - ВИДЕО)

25 свалени дрона, но три са "изгубени"

Според командира на ВВС Микола Олещук през нощта на 24 срещу 25 юли над Украйна са били свалени 25 безпилотни летателни апарата от 38 изстреляни. „Три "Шахед"-а са били изгубени, след като са пресекли държавната граница с Румъния“, каза той.

Румънските медии показаха последиците от падането на дроновете, но не е ясно дали това е резултат от днешната атака, или от вчерашната. Официален коментар от Букурещ все още няма.

Още: Русия атакува дунавско пристанище: Взрив и паднал дрон в Румъния? (ВИДЕО)

Какво се случи вчера?

Ден по-рано на румънска територия имаше взрив и се издигна дим, след като Русия атакува с безпилотни машини украинския град Измаил, разположен на река Дунав. В самия град бяха нанесени щети по пристанищна инфраструктура и жилищна сграда.

По-късно Министерството на отбраната в Румъния съобщи, че е вдигнало два изтребителя F-16 заради опасността от руското нападение по Украйна, заплашващо и територия на НАТО. Населението в окръг Тулча е било предупредено.

В различни Telegram канали се появи информация за паднал дрон в румънското село Плауру. Властите в Букурещ посочиха, че са в процес на издирване на отломки. В румънската медия Digi24 се появиха кадри от отломки от "Шахед", за които се твърди, че са открити край Плауру.

Още: Румъния вдигна два самолета F-16 при руска атака, търси отломки от дрон (ВИДЕО)

А през тази нощ в Одеска област на Украйна отново беше горещо - руското нападение с "Шахед"-и рани двама души и нанесе големи щети по административна сграда и частна къща, съобщиха местните власти.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес