Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинският Генщаб каза количеството войски, с които разполага Русия в Запорожието и Херсонска област

15 май 2023, 11:59 часа • 12006 прочитания

Руснаците са разположили около 152 000 души личен състав в окупираните територии на Запорожка и Херсонска област в Украйна и усилено се подготвят за отбрана. Това каза говорителят на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на страната Андрий Черняк.

„Ние не регистрираме изтегляне на руски войски нито от Запорожието, нито от Херсонска област. Да, има известно движение – те изнасят нещо, някои се евакуират, опитват се да откраднат нещо, но реално изтегляне на бойни подразделения не виждаме. Например в Енергодар - те не излизат оттам, но изнасят всичко, което могат да откраднат - автомобили, оборудване от болници. Ясно си дават сметка, че там ще се водят бойни действия, " каза той пред за РБК-Украйна.

ОЩЕ: Руското военно министерство призна за гибелта на двама руски командири при Бахмут 

По думите му руснаците в окупираните части на Украйна са наясно, че не могат да предприемат повече никакво настъпление и се подготвят единствено за отбрана - укрепват своите укрепления и строят нови. "Врагът разбира, че вече няма сили за някакви активни настъпателни действия. Единствената задача, пред която са изправени, е да задържат позициите, на които са в момента. Абсолютно не може да се говори за по-нататъшно настъпление", каза Черняк.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес