Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украински модел съди фестивала в Кан за "значителни наранявания и травми" (ВИДЕA)

01 юни 2024, 07:45 часа
Реклама

Украински модел е подала съдебен иск срещу филмовия фестивал в Кан за предполагаемо насилие на червения килим от страна на жена от охраната. Въпросната служителка е подложена на подобни критики и заради други напрегнати контакти с гости на фестивала.

Още: Киното, модата и социалната им ангажираност

Какъв е случаят на модела

Моделът Сава Понтийска заяви в иска си, че е била агресивно възпирана от охранителя, докато се е опитвала да влезе на премиерата на филма "Марчело Мио" на 21 май. Във видеоклип, който е гледан почти 17 милиона пъти, се вижда как охранителката обгръща с ръце Понтийска и я отблъсква от килима. Понтийска, която е и водеща на FashionTV, почти пада, преди да се изправи и да се отдръпне от служителката.

Понтийска публикува в стори си в Instagram нещо, което изглежда като писмо до френски съдия, в което разказва своята версия на събитията. "Опитах се да вляза на червения килим с пропуск", написа тя на френски език. "При опита си да мина по червения килим обаче, в горната част на стълбите, бях насилствено спряна от група охранители. Тази насилствена реакция, която се случи пред очите на хиляди хора, е документирана."

"Физическата сила", пише Понтийска, ѝ е причинила "значителни наранявания" и "тежка психологическа травма", пише БГНЕС.

Не е прецедент

Неоправдано агресивното поведение на служителката на кинофестивала в Кан тази година повдигна много въпроси. Кели Роуланд, която бе част от звездната дамска банда Destiny's Child, също се оплака публично от поведението на въпросната дама от персонала. Преди това служителката се бе конфронтирала и с доминиканска актриса, опитваща се да разгърне плащ на роклята си с изображение на Исус Христос. Известна актриса от Южна Корея също стана "жертва" на агресивната охранителка.

Още: "Златна палма" в Кан спечели филм за еротична танцьорка (СНИМКИ)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес