Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украински дронове удариха мощно база на руската брегова охрана в Крим (ВИДЕО)

18 юли 2024, 14:36 часа • 3179 прочитания

Морски и въздушни дронове на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) са нанесли удари по база на руската брегова охрана на езерото Донузлав в западната част на окупирания Крим.

Това съобщават днес, 18 юли, украинските медии, позовавайки се на свои източници - в такива случаи винаги информацията идва директно или от СБУ, или от военното разузнаване, а по-късно бива потвърждавана официално.

Появи се и видео:

Още: Легион "Свобода за Русия" се похвали с унищожаване на руска военна техника в Перм (ВИДЕО)

Агенция УНИАН пише следното, цитирайки свои източници: "През изминалата нощ руските окупационни военноморски сили проведоха учения за защита на водите на Донузлавското езеро в Крим. Благодарение на безпилотните самолети на СБУ тези учения бяха провалени, защото руснаците не успяха да защитят дори собствената си база, да не говорим за водите на езерото". Същото съобщение се появи и в Kyiv Independent.

Още: Украински дрон едва не свали руски хеликоптер Ми-24 (ВИДЕО)

Щетите

Източникът съобщава, че в резултат на комбинирана атака с дронове срещу базата на бреговата охрана са били поразени и обезвредени редица обекти. По-конкретно - става дума за щаб с контролен пункт, склад за боеприпаси и оборудване, електрическа подстанция, технически съоръжения и вражески огневи позиции.

Това е поредното напомняне към руснаците, че "украинският Крим се превръща в капан" за тях, в който те "ще бъдат систематично унищожавани", гласи още съобщението, разпространявано от украинските медии.

В същото време се припомнят думите на началника на СБУ Василий Малюк, че "смъртта е единствената перспектива, която можем да предложим на окупаторите".

Още: Гори единственото предприятие в Русия, което произвежда самоходни артилерийски установки (ВИДЕО)

Предишните удари в Крим

В началото на деня руските окупационни власти твърдяха, че пристанищният град Севастопол е бил атакуван от морски дрон.

Telegram каналът "Кримски вятър" пък съобщи, че е регистриран пожар точно при езерото Донузлав, където са били чути експлозии през нощта.

Успешните украински удари по окупирания Крим принудиха Москва да изтегли голяма част от военноморските си сили от полуострова, като последният патрулен кораб от Черноморския флот на Русия беше изтеглен на 15 юли.

Още: Последният руски патрулен кораб си тръгна от Крим: Украински военен говорител

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес