Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украински боец за пръв път вижда сина си: Разтърсващо ВИДЕО

04 март 2023, 14:02 часа
Реклама

Украинският режисьор Олег Сенцов, който през 2014 г. бе осъден от Русия като политически затворник след незаконното присъединяване на Крим в състава на Руската федерация, а в момента воюва в редиците на Въоръжените сили на Украйна, сподели видео от първата си среща с новородения си син след прибирането му от фронта.

Видеото бе публикувано първоначално от съпругата му Вероника Велч, която роди през декември в САЩ, а след това и от самия Сенцов във Facebook.

„Моментът, в който Демян разбра, че татко му съществува не само по телефона“, написа Сенцов за трогателния момент, в който за първи път взема в ръце момченцето, което не спира да се смее.

ОЩЕ: Командващият специалните сили на Украйна пристигна в Бахмут (СНИМКИ) 

Олег Сенцов бе задържан от руските власти в Крим през 2014 г. по обвинение в тероризъм. През август 2015 г. той беше осъден на 20 години строг режим за организиране на диверсионна група на „Десния сектор“ на територията на Крим. Той не само, че не се призна за виновен за престъпленията, в които бе обвинен, но и заяви, че е бил измъчван, а самото дело нарече "политическо" и "скалъпено". В негова подкрепа се обявиха редица международни правозащитни организации, но той бе освободен едва през 2019 г. в рамките на размяна на задържани между Русия и Украйна. В момента той се сражава срещу руските окупатори.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес