Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинската армия се похвали със свален Су-34 в Курска област (ВИДЕО)

14 август 2024, 13:57 часа • 1730 прочитания

Украинските сили са унищожили руски изтребител - бомбардировач Су-34 - в Курска област. Това съобщиха от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна днес, 14 август.

"Тази нощ в Курска област, при изпълнение на бойна задача, силите и средствата на зенитно-ракетните войски на украинските ВВС унищожиха руски бомбардировач Су-34", се казва в съобщението.

В същото време украинският канал в Telegram "Реальная война", който следи хода на военните операции, публикува видео, на което се вижда как предполагаемият руски самолет гори.

Освен това главнокомандващият украинските въоръжени сили ген. Олександър Сирски също говори за унищожаването на Су-34. "Небето над Курска област стана по-ясно", заяви той.

Само ламарини: Руски Су-34 след поредната атака срещу летището Морозовск (ВИДЕО)

Не спират руските жалейки за среднощната масирана атака

Междувременно руските пропагандисти се жалват, че през нощта на 14 август украински дронове са ударили едновременно три руски военни летища.

Един от тях е каналът Fightbomber, който е свързан с руските ВВС и се поддържа от пенсиониран военен пилот. Той е възмутен, че стратегически важни обекти са обхванати от "един или два "Панцир-а", имайки предвид руската ПВО. Каналът не уточнява кои летища са били атакувани, но посочва, че някои нападения са били "ефективни".

Още: Украйна засипа Русия с дронове - най-мощната украинска атака досега (ВИДЕО)

Жители на Воронежка област съобщиха, че през нощта военното летище в Борисоглебск е пламнало след атака с дронове. В Нижегородска област пък се съобщаваше за "10 пристигания" във военновъздушната база "Саваслейка", където има самолети, способни да изстрелват ракети "Кинжал".

Системата FIRMS на НАСА, която отчита топлинни петна по земната повърхност, регистрира такова в Саваслейка.

Още: Украинците атакуваха три наши летища, има щети: Руски източник (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес