Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинка избяга пеша от окупация, показа на дрон паспорта си и поиска помощ (ВИДЕО)

13 юни 2024, 17:34 часа
Реклама

Украинка премина пеша по разрушения Антоновски мост в Херсонска област, за да избяга от окупирания град Олешки. Намирайки се още на моста, в един момент тя вижда наблюдаващ я дрон и показва украинския си паспорт, молейки по този начин за помощ. Украинският оператор на дрона дава знак, че е разбрал и дронът я съпровожда от разстояние докато стигне до безопасно място, където я посрещат украинските военни.  

Реклама

Случката е от 11 юни, а видеото първоначално бе публикувано в един от местните канали в Telegram. 

Украинката е успяла да стигне до позицията на украинските войници, които са я отвели до територията, контролирана от Украйна.

Още: 60% от украинците смятат, че основната цел на Русия е геноцид и унищожаване на украинската нация

Според пояснения на украински боец с позивна Макс жената е гражданка на Украйна, една от озовалите се в Русия след началото на войната, местила се е от град на град в желанието си отново да се върне в родината си. Операцията по евакуацията на жената е продължила около шест часа и е била опасна както за нея, така и за Силите за отбрана, тъй като врагът е можел да нанесе удар във всеки момент.

Доста украински потребители в интернет реагираха обаче на новината с недоверие, коментирайки, че жената е стигнала лесно до позицията на украинските сили без реално руснаците да й създадат проблем като изказват подозрения, че може да е колаборационистка.

Още: Това армия ли е или партизански отряд: Руски генерал разсипа от критики руските сили (ВИДЕО)

Още: Русия пусна обяви на отвлечени украински деца в сайт за осиновяване

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес