Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трикове и хитрости да победиш врага: Примери от "Азов" и руски сепаратисти (ВИДЕО)

02 август 2024, 12:01 часа • 2471 прочитания

Поредна серия от видеокадри от фронта в Украйна показва как добре изпитани хитрости, леко обновени с оглед конкретна ситуация, помагат за победа над врага. Два интересни примера, гарнирани с видеокадри, дават представа.

Пробий комуникациите, излъжи врага

Войници от Трета щурмова бригада на украинската армия (тя беше сформирана от бойци на полка „Азов“ - бригадата е пълноправна част от украинската армия от доста време) са успели да откраднат радио на руска част. Те го използват, за да успеят да заблудят руснаците и да се приближат по-близо за стрелба. Какво се случва в крайна сметка, гледайте видеото:

Още: ПВО система С-400 е ударена в Крим след украинска атака? (ВИДЕО)

Пленен дрон: С твоите камъни по твоята глава

Междувременно, известният руски военно-пропаганден телеграм канал "Военен обозревател" публикува видеокадри как войници от милициите на т.нар. ЛНР (Луганска народна република) пленяват украински дрон "Баба Яга". Дронът е едно от постиженията на украинския военнопромишлен комплекс – представлява по-тежка машина, подобна на хеликоптер, която бомбардира с по-сериозни боеприпаси.

Как е пленен дронът – руснаците сложили свещи и палили огън в стара джипка (Буханка) и така заблудили операторите на украинския дрон, че в превозното средство има хора (засечени са топлинните сигнатури, които приличат на хора). Когато „Баба Яга“ дошла, руски войници с леко стрелково оръжие в засада я свалили.

Представителят на милициите на ЛНР подполковник Андрей Марочко заяви, че този пример всъщност бил практика за руснаците в Купянското направление и че до 25% от дроновете, които руските части там ползват, всъщност са пленени украински дронове.

Още: "Баба Яга" дебне: Без илюзии за страшен украински дрон, зоват руски военни блогъри (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес