Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Третата световна война не започва само защото Украйна още се държи

20 юни 2024, 21:39 часа
Реклама

През последните две години Запада отчаяно се опитва да избегне Третата световна война. Как го прави? Като ограничава използването на своите оръжия за атаки срещу Русия. Като дори не се опитва да сваля ракетите, които прелитат над неговата територия. Като изпада в ужас всеки път, когато стане дума да изпрати инструктори на украинските полигони. Всичко това - с цел да "избегне ескалацията". Това пише украинският публицист, телевизионен и радиоводещ Павел Казарин в профила си във Facebook.

Украйна печели време на Запада, за да се подготви и превъоръжи

27 месеца вече Запада отчаяно се опитва да задържи войната само в границите на Украйна, смята журналистът. И възприема руско-украинската война като пречка да продължи да живее както е живял през последните десетилетия.

"Но Европа дължи цялата си стабилност на Украйна. Ние сме тези, които им печелят време да се превъоръжат. Ние им даваме шанс да увеличат военните си бюджети. Именно нашият военен опит им дава възможност да се адаптират към съвременните военни действия", подчертава той.

Запада се страхува неистово от руското поражение

Запада се страхува от руското поражение във войната. Смята, че последствието от поражението на Москва ще бъде ядрен удар. Опасяват се, че започне ли да се разпада империята, ще последва втори фронт срещу балтийските страни и саботажи в центъра на Европа, продължава Павел Казарин. Това е, което вижда Запада при поражение на Русия. "Но би било добре да се запитат какво ще стане, ако Украйна бъде победена", напомня журналистът.

Истински страшното ще бъде, ако Украйна загуби

"Нашите партньори се държат така, сякаш ние водим собствена война. Но само нашата съпротива им позволява да продължат да бъдат в мирна ситуация", напомня Казарин.

И изброява какви биха били последствията при поражение на Украйна: 

"Милиони бежанци. Концлагери и репресии. Десетки нови Мариуполи и стотици нови Бучи. Хуманитарна катастрофа и руски танкове на границите на НАТО. И най-важното, Москва ще е убедена, че е успяла да спечели първия акт от войната срещу Алианса."

"Запада може и да не се възприема като страна в конфликта, но много по-важното е, че Москва го смята за страна в конфликта", казва Казарин.

Падне ли Украйна, европейските фермери вместо да протестират ще трябва да облекат военните униформи

И докато Кремъл вече се е сбогувал със старата ера, то Запада все още не е успял, продължава с горчивина журналистът. Точно защото Запада все още живее в старите реалии затова Германия отказва да даде на Украйна ракети Taurus, САЩ молят да не бъдат бомбардирани руските петролни рафинерии, Полша иска ограничаване на украинския износ за Европа. 

Украйна е тази, която поема удара на стихията и защитава Европа от глобалната война. Ако Украйна падне, на западните партньори ще им се наложи вместо да флиртуват с исканията на фермерите си, да обличат същите тези фермери във военни униформи и да ги пращат в окопите.

И тогава вече Запада няма да бъде в удобната роля на тил, портфейл и ремонтна база, а неговите граждани ще трябва сами да воюват.

Войната остава в границите на Украйна само защото украинците все още се държат, казва журналистът. Веднага щом украинските ресурси секнат, войната ще достигне и до останалите. 

И Третата световна война все още не е факт, защото украинците още се държат.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес