Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стрелецът на Тръмп е събирал информация и за Кейт Мидълтън

23 юли 2024, 11:11 часа • 1083 прочитания

Томас Матю Крукс - който направи опит за покушение срещу Доналд Тръмп, а след това беше убит, е търсил информация и за Кейт Мидълтън. Според разследване на ФБР Крукс е събирал данни за принцесата на Уелс и е свалял нейни снимки на телефона и лаптопа си, пише "Daily Mail".

Освен от Мидълтън и Тръмп, стрелецът се е интересувал още от президента Джо Байдън, директора на ФБР Кристофър Рей и главния прокурор на САЩ Мерик Гарланд. Не е ясно защо Крукс е събирал информация за принцесата на Уелс, която е единственият човек, който не е американец, в списъка с интереси на нападателя.

Според събраните данни Крукс е търсил информация за посещението на Тръмп в Пенсилвания, където извърши стрелбата, както и за датите на националната конвенция на Демократическата партия. Информацията е била съобщена на пресконференция, но след това не са давани никакви други подробности, пише "Daily Mail". От ФБР са отказали официален коментар на запитване от британската медия. Реакцията на двореца Кенсингтън е същата.

Още: Директорът на Сикрет Сървис: Провалихме се в защитата на Тръмп, поемам пълна отговорност

Изявите на Кейт Мидълтън

Припомняме, че една от малкото публични изяви на Кейт Мидълтън, след като стана ясно, че е диагностицирана с рак и се е подложила на лечение, бе ден след опита за покушение срещу Доналд Тръмп. Принцесата на Уелс се появи на финала на тенис турнира Уимбълдън при мъжете и връчи трофея на Карлос Алкарас.

Още: Кейт Мидълтън е получила усложнения от химиотерапията

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес