Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Стачка на белгийското летище, отменени полети от и за България

12 септември 2024, 10:32 часа • 671 прочитания

Стачка на летище Шарльороа, второто най-натоварено пътническо летище в Белгия, отменени всички полети, съобщиха от компанията. Спорът между персонала и ръководството на летището се отнася до условията на труд.

„На летище Шарльороа е в ход стачка на общия фронт. Всички полети, планирани за днес (12 септември), са отменени“, се казва в съобщение, публикувано на уеб сайта на летището.

ОЩЕ: Национална стачка спря метрото в Рим

Летището в Шарльороа, което обслужва повече от 190 дестинации, повечето от които в Средиземноморския басейн, твърди, че обслужва 8 милиона пътници годишно. То е второто най-натоварено летище в Белгия след Брюксел-Завентем. 

Кои полети от и за България са отменени?

Справка в сайта на аерогарата показва, че сред отменените за днес полети има два от България - от София и Варна. 

Полетът на "Уизеър" до Брюксел от Летище София в 12:50 е анулиран, пише в сайта на аерогарата. Освен това полетът от Брюксел, който по разписание каца в 19:00 часа също е анулиран. За утре (13 септември) полет на същата компания все още се посочва, че ще се осъществи по разписание.

На летището във Варна полетът до Брюксел на "Уизеър" в 11:50 също е отменен, такава е ситуацията и с кацащият самолет в 18:25.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес